Budapesti éttermek

A Helios Apartman Hotel közvetlen környezetében lévő éttermek

Ezüstponty Vendéglő

Az 1820-ban épült Ezüstponty a XII. kerület egyik legrégebbi vendéglője, és azóta is a legszínvonalasabbak közé tartozik.

Étlapján megtalálhatóak a hagyományosan magyar ételek mellett a könnyebben emészthető ételkülönlegességek is. A helyszín tökéletesen alkalmas különböző rendezvények,esküvők, kerti partyk,családi összejövetelek, céges megbeszélések lebonyolítására.

www.ezustpontyvendeglo.hu

Mongol Étterem

„Ugye az Ön lelkében is elevenen él még legutóbbi Mongol vadászatának kellemes emléke?”

„XXI. századi vadászat: nemrég még keményen, ádáz harcot kellett vívni a mindennapi húsadagért, de századunk és éttermünk elhozta önöknek a kényelmes „vadászatot”! A húsok nemcsak, hogy nem rúgnak, nem harapnak, hanem ízletes pácban várják, hogy szaladj és harapjad.”

www.mongolianbbq.hu

Jardinette Kertvendéglő

Dél-Budán, a Németvölgyi úton, a XI. és XII. kerület határán található Jardinette étterem a jóízű emlékek vendéglője. Magyar étterem magyar ételekkel friss, kiváló hazai alapanyagokból. A Jardinette-ben kávéház és borpince is működik, kielégítve ezzel nemcsak a környéken lakók kulináris igényeit.

www.jardinette.hu

A budai oldalon található éttermek

Bajai Halászcsárda

Egyre többen tudják Budapesten, hogy igazi dunai halászlét a Bajai Halászcsárdában lehet kóstolni.

Nemcsak elsősorban ízében, hanem harmóniájában, hangulatában is képviseli mindazt a tradíciót, ami Magyarország! Elsősorban a pontyból készült halászlét ajánlanánk, remek égő piros, fűszerpaprikával és gyufatésztával. Italkínálatuk az ország legkitűnőbb boraival teremt kellemes perceket a svábhegyi kirándulok ebédjéhez, vacsorájához.

www.bajaihalaszcsarda.hu

Búsuló Juhász Étterem

Páratlan panorámájú, öt szintes 300 férőhelyes fedett kerthelyiségünkben lávakövön sült grillételeket is kínálunk. Elegánsan berendezett 100 férőhelyes éttermünkben, valamint 35 férőhelyes különtermünkben hazai és nemzetközi ételkülönlegességekkel, hangulatos cigányzenével várjuk kedves vendégeinket.

www.busulojuhasz.hu

Lánchíd söröző

Ha a turista látványosságoktól pár percre keres egy helyet, Buda egyik intézménnyé vált vendéglátóhelyét a Lánchíd sörözőt muszáj kipróbálni! Bár a dekoráció direkt retro, a fotók és a koncertplakátok a falakon mind eredetiek.

www.lanchidsorozo.hu

A pesti oldalon található éttermek

Ganges Vegetáriánus Étterem

Ízletes ételkülönlegességekkel, indiai és lúgosító menüvel, házi italokkal, édesség specialitásokkal várja vendégeit a Ganges étterem és teaház!
A következő linken számos javaslatot, receptet, ötletet kapsz, hogy egészséges, környezetbarát fogásokból választhatsz.

www.lovelyveg.hu

Kárpátia Étterem

„Üdvözöljük a hagyományos és kortárs magyar gasztronómia világában, ahol történelmi falak között tüzes cigányzene hallatszik.”

www.karpatia.hu

Paprika Étterem

„Szeretettel várjuk csárdás hangulatú vendéglőnkben a magyaros ízeket kedvelő Vendégeinket.”

www.paprikavendeglo.hu

Carmel Glatt Kóser Étterem

„A Carmel étterem 1987 óta áll vendégeink rendelkezésére, 2008 áprilisától pedig glatt kóser étteremként üzemel. Megújult étlapunkon nemzetközi és magyaros ételspecialitások, zsidó ételkülönlegességek egyaránt megtalálhatóak.”

www.carmel.hu

Pesti Disznó Gasztrobár

„Pesti Disznó, Bisztró a javából. A bisztró az az hely, ahol friss, minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készítenek. A Disznó az a hely, ahol délben gyors és kiadós ebéddel, este pedig ínyenc vacsorával várnak. A bisztró az a hely, ahol barátok között kóstolhatod végig az ország legjobb borait. A Disznó az a hely, ahol minőségi időt tölthetsz el lazán. Finom, friss, elérhető. Pesti Disznó, Bisztró a javából.”

www.pestidiszno.hu

Apostolok Étterem

Budapest belvárosának szívében található az Apostolok Étterem.

A tradicionális, műemlék jellegű vendéglátóhely kuriózumnak minősül, vendégeink a régi kor hangulatát idéző falak között fogyaszthatnak olyan, az igazi magyar konyha ízeit felvonultató ételeket, mint például a gulyásleves, a halászlé, a marhapörkölt, a libacomb vagy a csirkepaprikás.

www.apostoloketterem.hu

Vakvarjú Étterem

A Vakvarjú a kenyérlángos népi elnevezése és egyben éttermünk névadója is. Azért választottuk ezt a kedves emlékeket ébresztő régi magyar nevet, mert konyhánk egyik különlegessége a kenyérlángos, valamint a magyar konyha legfinomabb remekeit kínáljuk Önnek, reform köntösben.

www.vakvarju.hu

Gerlóczy Étterem

A Gerlóczy a város egyik leghangulatosabb helyén van, meglepő módon a Gerlóczy utcában, méghozzá azon a részen, amely úgy néz ki, mint egy provence-i falucska. Maga az étterem is finoman franciás: nagy tükrökkel, óriási ablakokkal, gyertyafénnyel, lokálokat idéző ernyős asztali lámpákkal, hárfázó bácsival.

www.gerloczy.com

Lugas Étterem Kerthelyiséggel

A Lugas Étterem csendben és hűen őrzi a hagyományt. A Lugas neve erre már kötelez. A vendéglátók továbbra is várják, hogy elkészíthessék vendégeik számára a különböző családi és egyéb alkalmakra ebben a különleges környezetben a jól ismert ételeket.

www.lugas-etterem.com

Dunacorso Étterem

A Dunakorzo Étterem a budapesti Belváros szívében, a város leglátványosabb sétányán, a pesti Duna-korzón található. Ez a sétálóutca, melyet maga a Duna kínált fel a városnak, különleges atmoszférájú hely. Márai Sándor 1937-ben így jellemezte: „Mi ez a Dunakorzo? Egyelőre egy tucat kávéház, zenével, szép nőkkel, városias közönséggel, teraszokkal, s a hozzávaló csodálatos távlattal, a Várral, a Gellérthegy és a hidak látképével. Mégis mindezen túl, valami, amihez fogható nincs ebben az összeállításban.”

www.dunacorso.hu

Sunny Dinner Étterem

„Visszahoztuk az ‘50-’60-’70 évek retro életérzését, hogy egy kicsit kiszakítsunk a szürke hétköznapokból!

Hogy mit kínálunk?

Elsősorban nagyon jó hangulatot, autentikus Amerikai és Mexikói konyhát (itt készül az ország legjobb hamburgere!, de találsz pizzát is), frissensülteket, salátákat, a legjobb shake-eket, desszerteket, turmixokat, Rock ’n Roll-t, tavasztól teraszt, parkolási lehetőséget. …egyszerűen igazi lazítást!!!”

www.sunnydiner.hu

Különleges hangulatú éttermek

Borkonyha

Egy Michelin csillagos ajándék….
Sárközi Ákos álmodta meg a Borkonyhát, ahol a magyar konyha tradicionális ételei mellett a nemzetközi alapanyagok felhasználásával új, egyedi konyhatechnológiák ötvözetét tartva szem előtt.
„A BORKONYHA név beszédes, alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látjuk.”

www.borkonyha.hu

Százéves Étterem

A Százéves Étterem Budapest legrégebbi vendégfogadójaként 1831-ben nyílt meg a belváros szívében egy kis barokk palota földszintjén. A korabeli hangulatot idéző, rusztikus bútorokkal berendezett elegáns környezetben 80 vendég élvezheti a magyar és nemzetközi konyha különlegességeit és Magyarország legjobb magánpincészeteinek legkiválóbb borait. Esténként gyertyafény és kellemes cigányzene muzsikája teszi teljessé a gasztronómiai élvezetet.

www.100evesetterem.hu

Dzsungel Kávézó és Étterem

Ha különleges élménnyel egybekötött ebédre, vacsorára vágysz mindenképpen a Dzsungel étteremben a helyed, ahol 4 terem közül választhatsz, melyek az Óceán, Szavanna, Kalóz és Dzsungel hangulatot hozzák el neked.

Az étlap már maga felér egy mesével, hisz megkóstolhatod a Kék mélységet, a Foltos gepárd kedvencét, vagy az Egyenlítő remekét!

www.dzsungelcafe.hu

Vendéglő a Zsákbamacskához

„Kellemes környezetben, kiváló konyha várja a vendégeket. A kiszolgálás fantasztikus, a borok nagyszerűek és az árak megfizethetők.”

https://www.facebook.com/zsakbamacska.hu/

Soul Café

„A Soul Café a fiatalos és élettel teli Ráday utca egyik leghangulatosabb étterme, amely nagy étel és ital választékával várja kedves vendégeit a világ minden tájáról.”

www.soulcafe.hu